Donatie

van een willekeurig bedrag mogelijk door hier te klikken.
Alvast bedankt

Waarom dit initiatief

Ruud heeft in 2018 een fietstocht van 10.000 km gemaakt en is gefinished in Athene. Hij heeft daar o.a. Nicolaos Kakaloukis ontmoet. Nicolaos vertelde dat hij Olympische kampioen hardlopen wilde worden. Dit terwijl hij als Parkinson patiënt last heeft van freezing. Nicolaos stelde dat dit wel altijd een droom zou blijven, omdat meedoen met de:

  • Olympisch Spelen niet reëel is;

  • Paralympics deelnemerscategorieën hebben als geen armen en/of geen benen en/of blind;

  • Specialympics voor mensen is met Aangeboren Hersenziektes en een IQ beneden de 75 is.

  • Invictus Games is voor soldaten die gewond zijn geraakt.

Het ergste wat iemand kan overkomen is dat er geen hoop is of dat er ongelijkheid heerst. Nederland heeft een VN convenant getekend dat iedereen in het redelijke gelijke toegang dient te hebben. Iedereen moet toegang hebben tot bijvoorbeeld een locatie en/of informatie en/of werk etc. Dus ook tot de olympische spelen.

Tijdens het 'Rondje Europa 2019' heeft Parkinson2Beat de Parkinsoniada ontdekt. Een internationale sportwedstrijd waaraan Parkinson patiënten uit Tsjechië, Slovenië, Polen, Hongarije en Oostenrijk deelnemen. Jan Skrkal is de initiator.

Parkinson2Beat / Nederland zou in 2020 en daarna in 2021 voor de eerste keer deelnemen aan de Parkinsoniada. Helaas ging dat niet door vanwege COVID.
In 2022 zal Nederland The Parkinson Games (de nieuwe naam van de Parkinsoniada) organiseren in Eindhoven.

<--Terug

Parkinson Translation Services